Toimituskulut 10€ ja yli 100€ tilauksille 0€

- A N N A    V A N H A L L E    M A H D O L L I S U U S  -

Ostoskori

Omat DIY-projektit

Aina kun aikaa löytyy, kunnostamme, tuunaamme ja nikkaroimme mitä milloinkin sattuu mieleen juolahtamaan. Vanhasta ei saa uutta, eikä se ole tarkoituskaan, vaan lisätä tavaran käyttöikää tai jalostaa se ihan uuteen käyttötarkoitukseen. Meillä mennyt aika saa näkyä. Tällä sivulla kerromme muutamista omista projekteistamme.

Jugend tuolit

100v vanhojen jugend-tuolien uusi elämä

Kuvasta näkyy, että tuolit olivat pinnoiltaan rumat, huonokuntoiset ja vanha meriheinäpehmuste pursuili ulos rikkinäisistä kankaista. Mutta niissä oli silti "sitä jotain" ja päätimme antaa niille vielä mahdollisuuden. Tuolit hiottiin, maalattiin kalustemaalilla, pehmusteet vaihdettiin ja verhoiluksi kiinnitettiin uusilla huonekalunauloilla musta keinonahka. Alkuperäisiä taottuja huonekalunauloja ei harmi kyllä saatu pelastettua. Tuolit saivat pirteän kirkkaat värit ja uuden elämän vielä pitkäksi aikaa.

Liikennemerkkipöytä

Stop-merkki muuttui sohvapöydäksi kiinnittämällä siihen jalat. Pyöreä liikennemerkki sopii myös vaikka tynnyrin päälle ja sitä voi käyttää korkeana sivupöytänä, baaripöytänä jne.

Liikennemerkkejä meillä on myynnissä satunnaisesti.


Kattovalaisin rukinpyörästä

Kattovalaisin vanhasta rukinpyörästä

Huonokuntoisesta rukista irrotettiin pyörä ja rikkinäiset puuosat päätyivät saunan pesään. Kattokiinnityksessä käytimme hamppuköyttä. Valaisimeksi sopii esim. iso pallopolttimo tai pyörän ympärille voi kiertää jouluvalosarjan.

Jos idea kiinnostaa, tsekkaa, löytyykö meiltä sinulle sopivaa rukinpyörää tai rukkia > Talonpoikaistavarat 

Opastekyltti pihalle

Pihakyltti

Tähän tarvittiin vanhaa ladonseinälautaa, joka halkaistiin puukolla ja vasaralla sopivan kapeaksi. Sirkelillä sahattiin nuolen päät. Ulkomaalilla ja ohuella sutilla tekstit. Vanha heinäseiväs vielä tolpaksi. Näin syntyi pihalle opastekyltti. 

Pieni erä harmaantunutta ladonseinää saatavilla, tällä hetkellä max. metrin pituisia pätkiä. Kysy lisää.


Vanhoista postisäkeistä on moneksi

Aina 1970-luvulle saakka postia kuljetettiin näissä pellavasäkeissä. Nuukana aikakautena säkit eivät suinkaan olleet kertakäyttöisiä, vaan niitä paikattiin ja ommeltiin moneen kertaan sitä mukaa kun reikiä tuli. Edelleen säkit ovat käyttökelpoisia moneen tarkoitukseen virheineen, jälkineen ja kulumineen päivineen. Olemme itse tehneet niistä tyynyjä, verhoiluja, laudeliinoja, kestäviä koiranpetejä ja kisailleet pussijuoksussa. Lisäksi asiakkaamme ovat loihtineet laukkuja, esiliinoja, lampunvarjostimia ja jopa vaatteita. 

Postisäkkejä on myynnistä kivijalkakaupassa ja tuotetiedot löytyvät >  Vanha postisäkki